Het Europees Praktijkparcours (EEP) kent een overkoepelende organisatie met een eigen bestuur. Samen hebben zij jarenlange ervaring in zowel het EPP, maar ook andere schietsportdisciplines zoals het Groot Kaliber Pistool, Militair Pistool, Service Pistool en ook het Militair Geweer en/of .30M1 karabijn. 


Echter, er zou geen EPP zijn zonder de organiserende verenigingen. Jaarlijks worden door de organiserende verenigingen 1 wedstrijd georganiseerd. Hieronder volgt een overzicht van deze verenigingen en bijzonderheden:


1.) Amsterdamse Politie Gymnastiek- & Sportvereniging (APSG) is een vereniging binnen de politie eenheid Amsterdam met verschillende afdelingen. Voor het EPP is de afdeling Schietsport van belang. Zij organiseren jaarlijks de 1e EPP wedstrijd van het jaar.  De APGS is opgericht op 20/05/1915 en bestaat dus nog steeds. Lid worden kan alleen als je medewerker bent van de politie. 


Website: N/A

Wedstrijd: Grote Prijs van Amsterdam

Adres: Ouderkerkerdijk 150, 1096 CR Amsterdam

Schietbaan: niet toegangkelijk voor burgers (voor de wedstrdij wordt gebruik gemaakt van de baan van SV de Vrijheid (Communicatieweg 4A, 1967 PR Heemskerk)


2.) Schietvereniging Politie Noord Holland opgericht op 08/07/1991 en sindsdien (maar ook al veel langer eigenlijk) binnen het EPP erg actief. De eigen wedstrijd wordt vaak eind september / begin oktober verschoten. Ter nagedachtenis aan ons veel te vroeg overleden teammaatje Miriam de Groot, is sinds haar overlijden op 02-12-2007, de "Miriam de Groot Bokaal" geintroduceerd. Deze bokaal, bestaande uit een Walther P5, wordt sinds 2010 elk jaar als wisseltroffee uitgereikt aan de winnaar van onze jaarlijkse EPP wedstrijd.


Website: N/A

Wedstrijd: Mirjam de Groot Bokaal

Adres: Mallegatsplein 2, 1815AG Alkmaar

Schietbaan: niet toegangkelijk voor burgers, voor de wedstrijd wordt gebruik gemaakt van de baan van SV de Vrijheid (Communicatieweg 4A, 1967 PR Heemskerk)


3.) Schietvereniging Beemte Broekland De kleinse baan (2 schietpunten), maar zeker 1 van de gezelligste ! organiseerde de EPP wedstrijden in samenwerking met het OTC KMar te Apeldoorn op de vereniging die altijd deel uit maakte van de wapenhandel van wijlen Gradus van Eek. Naast het EPP wordt altijd een 2e bijparcours georganiseerd waarbij de schutter weer wordt uitgedaagd om snel, behendig en precies te schieten op een verscheidenheid aan doelen. 


Website: https://www.svbeemtebroekland.nl/

Wedstrijd: Grote Prijs van Apeldoorn

Adres: Beemterweg 28, 7341 PB Beemte Broekland


4.) Schietsportvereniging Mercurius'75 Deze in Winterswijk gelegen vereniging organiseert het EPP ism het schietteam "Hansi" dat al jaren vertegenwoordigd wordt in het EPP. Voor de meeste schutters is het even rijden maar de baan, bar en personeel maken het ritje meer dan goed ! 


Website: https://svmercurius75.nl/

Wedstrijd: 

Adres: Jaspersweg 7 (7103 AV) Winterswijk


5.) Schietvereniging Thorheim, is een vereniging die altijd op de banen van het Korps Mariniers te Doorn schoot. In 2023 heeft de vereniging aansluiting gevonden bij de Schietvereniging COM - Utrecht. COM staat voor "Contact Oud Mariniers" en heeft daarmee een sterke band met Thorheim waarbij beide verenigingen bestaan uit oud leden van het Korps Mariniers. 


Website: -

Wedstrijd: 

Adres: Kryptonweg 5 (3812 RZ) Amersfoort (ASV Prins Hendrik)


6.) Schietteam Koninklijke Landmacht Ook dit schietteam is al jaren zeer actief op het gebied van de schietsport en doet buiten het EPP mee aan vele andere nationale en internationale evenementen. Ook het schietteam KL organiseert al jaren een eigen wedstrijd en doet dat op de banen van Willem Tell in Harderwijk 


Website: https://www.facebook.com/SchietteamKL/

Wedstrijd: 

Adres: - 

Wat zouden wij zijn zonder de hulp van onze sponsoren ? Neem vooral even een kijkje bij ze !